Mutfağa girmeyi pek sevmem ayrıca yeteneğimde pek yoktur.. ama çok fazla tatlı krizlerine giren bi insanım hihi.. o nedenle pratik, canımın çektiği an yapabileceğim tatlıları yapmayı çok severim.. bu tiramisu(!)'da öyle.. benim tatlı krizi pastam: basit, zahmetsiz ve çook lezzetli..
Malzemeler:
2 bardak süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya+vanilya aroması
250 gram labne peyniri
1 adet yumurta sarısı
Yukarıdakilerin hepsi tiramisunun muhallebisi için kullanılacak
13-14 adet kedi dili (lady fingers)
1 yemek kaşığı nescafe
1 bardak su
üzeri için arzunuza göre kakao ve çikolata
Her zaman için tariflere baktığımda bardak ölçüsü verilince nasıl bardak diye düşünürüm.. ben bu tip bir bardak ile ölçü aldım.
Muhallebi için labne peyniri hariç malzemelerimizi koyup karıştırmaya başlıyoruz.. en son kaynamaya başladığında labne peynirini koyup mikserle 5 dakikaya yakın çırpıyoruz.. Bu sırada baton kek kalıbını streç film ile kaplıyoruz. aslında kalıp sadece şekil vermek için daha sonra tiramisuyu başka bir tabakta ters çevirip üstünü süsleyeceğiz..
Yaptığımız muhallebi ılınınca kalıbının tabanını biraz muhallebi ile kaplıyoruz. Bu arada bir tabağa nescafeyi koyup su içinde eritiyoruz ve bu karışıma kedi dillerini çok yumuşatmamaya özen göstererek ters yüz edip bandırıyoruz.. ilk koyduğumuz muhallebinin üstüne bütün alanları kaplayacak şekilde diziyoruz..
İlk katı yaptıktan sonra tekrar muhallebi döküyoruz.. tekrar kedi dillerini ıslatıp diziyoruz.. en son muhallebiyi de döktükten sonra 3-4 saat buzdolabına bekletiyoruz.
Buzdolabında bekleyen tatlıyı başka bir tabakta ters çeviriyoruz ve üstündeki streç filmi alıyoruz..
Üstüne kakao serpiyoruz.. off şimdi anlatırken bile canım çekti..
Üstüne çikolata rendeliyoruz.. vee afiyetle yiyoruzz.. yumm yumm...
p.s. benim tiramisum da gerçek tiramisuda bulunan maskarpon peyniri ve likör olmayabilir ama ben bunu da çok sevdimm. bi de kimse duymasın ama muhallebi katlarının arasına muz da koydum.. hii eyvah tiramisuda muz ne arar? :))
Su ana kadar bi kere tiramisu yaptim. Onda da muhallebiyi hazir kullandim diye hatirliyorum. En kisa zamanda bu tarifle deniycem ;) Islatmak icin kullanilan nescafeli karisima su yerine süt kullanip bir de seker eklerim ama :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilsüt kullanırsan kedi dilleri çok dağılır bence ama şeker ekleyebilirsin.. bi de o acı nescafe tadı hoş oluyor çünkü muhallebinin tatlılığı yetiyor...teşekkür ederim tatlım
Silellerine sağlık enfes görünüo iremcimm ama bana hiç yapmadınnnn:((( en kısa zamanda biaraya gelmeli ve tariflerimizi beraberce yapıp senin blogta yayınlamalıyız kuzumm...malum ben bu kabiliyetimi insanlarla paylaşacağım blogu açmaya üşeniyorum:))
YanıtlaSilKuzum :) isim yazmadığın için bilemiyorum ama benim marifetli arkadaşım çok.. hünerlerini blogta yayınlama fikri çok hoş olur :))
Silbebeim birden face den yorum yaptıımı sanıp kendimi tanıtmayı unuttum ... yine ben söylemicem kim olduumu.. yemek yapmayı çok seven, beraberce defalarca mutfaga girip kısır aktivitesi yaptığın seni çok seven bu dostunu hatırlayacakmısın bu defa bakalım :))
SilAslında en başında anladım ama bilerek öyle dedim bilmez miyim ben marifetli kuzumu.. Serap.. canım senden çok şey öğrendim :)
Silben de üzüldüm unutulduğumu düşünerek..neyse ki yırttık::)))aşmışsın cnm kendini..çok leziz görünüo cidden..yarına misafirim var ne yapsam die düşünüodum..hemen tarifini denicem,eminim tadı da görüntüsü gibidir
Siltarifinizede bayıldım, tabaklarınızada <3
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.. deneyin daha çok bayılacaksınız hi hi :))
Sil