Hello Folks!
Budapeşte'deki ikinci günümüzden merhaba!
Şimdi fotoğraflara bakıyorum da rüya gibi geçmiş.. İlk olarak akşam geç vakitte çıktığımız yat turunda çektiğim bir fotoğraf var. Parlamento binasının gece ışıklandırılmış hali süper gözükmüyor mu? Tur rehberinin dediğine göre Budapeşte ışıklandırma konusunda dünyanın önde gelen şehirlerindenmiş. Gerçekten sadece bu binaya bakmak bile bu durumu doğruluyor bana göre..





İkinci günümüzde küçük hediyelik eşyalar alabileceğimiz Szentendre adlı küçük kasabaya gittik. Kasaba gerçekten çok sevimliydi. Tarihi yapısı bozulmamış ara sokaklar ve evler buranın oldukça hoş görünmesine sağlamıştı. Burada en çok hoşuma giden esnafın alışverişte anlaşacak kadar Türkçe bilmesiydi. Bir de sıcakkanlı olmalarıydı ki bu Budapeşte'nin diğer yerlerinde göremediğim birşeydi. 


Szentendre'nin heryerinde kırmızı biberin ya gerçeği ya da biblosu vardı.


Panoramik Szentendre görüntüsü





Estergom kalesinin kalıntılarının olduğu yerde birde Estergom kilisesi var. Estergom kalesi Macarlar ve Osmanlı için büyük öneme sahip yerlerden biriydi.

Her gittiği ihtişamlı kapıda fotoğraf isteyen ben :) o gün çok çok çok sıcaktı, kapı da haliyle o kadar sıcaktı ki değmemek için dimdik durmuşum :)



Estergom kalesinden görülen surlardan başka pek bir şey kalmamış. Fotoğrafta görülen karşı kıyı ise Slovakya.


İşte Slovakya'dayız. Estergom kilisesini bu kıyıdan da görmek için Tuna'yı geçtik.


Mathias kilisesinden parlamento binasının gündüz görünüşü.


Akşam Tuna kenarında bi restaurantta yemeğimizi yedik. Keşke yediğim bu yemeğin ismini not etseydim. Menüde herşey Macarca yazılmıştı ve İngilizce açıklaması yoktu o nedenle sadece tavuk olduğunu ve üzerinde basil olduğunu biliyorum :) 


Görüldüğü gibi restaurantı adı: Dunacorso idi. Canlı Çigan müziği vardı. Ambians çok çok güzeldi. Orayı ziyaret edeceklere kesinlikle burayı öneriyorum.


Kısacası Budapeşte çok güzeldi. Tekrar gider miyim evet kesinlikle ama bu sefer müzelerini ve Osmanlı kalıntılarını görmek amacıyla. Herkese de gitmesini tavsiye ederim :)

Sevgiler, İrosima