yılbaşı geliyor :) yılbaşının herkeste oluşturduğu ümitli hislere bayılıyorum.. çünkü insanlar geçmiş seneden ne istedilerse ve olmadıysa bir daha ki seneye o inançla ve ümitle başlıyorlar evet bu sene olacak diye.. yılbaşının en çok sevdiğim yönlerinden biri de heryerin ışıl ışıl olması... 
bu sene yılbaşını evde kutlayacağız o nedenle ben de rengiyle yılbaşına çok uygun olduğunu düşündüğüm bu harika pastayı yapmak istedim. sizlere de fikir olması açısından yapımını paylaşmak istedim.. yine benim gibi mutfakta kolaylığı ön plana koyanlar için rengiyle ve tadıyla vazgeçilmez bi tatlı... ıspanaklı kek ama ben ıspanak kelimesinin yarattığı karışık düşünceye yeşil pasta diyerek biraz gizem katmak istedim :) 
artık tarife geçiyorum..
malzemeler
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 kase ıspanak (bir demetin yarısı)
üzeri için: 1 paket krem şanti 
1 su bardağı süt

ilk olarak krem şantiyi yapın çünkü kek pişene kadar dolapta beklemesi gerekiyor.. 
daha sonra ıspanakları güzelce yıkayıp (işkence) haşlayın.. haşladığınız ıspanağı rondodan geçirin..


şeker ve yumurta kullanılan bir tarifte mutlaka şeker ve yumurtayı ilk olarak 3-5 dk çırpın.. daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve yağı ekleyin.. en son olarak rondodan geçirdiğiniz ıspanağı karışıma döküp çırpın..  rengin güzelliğine bakın :)


ben yuvarlak yapmak istediğim için yuvarlak borcama koydum siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz..  piştikten sonra keki servis yapacağınız tabağa alın ve 1 cm e yakın bi kalınlıkta kenarından bi daire kesin.. bu kek parçası rondodan geçirilip keki süslemek için kullanılacak..


krem şantimin noel baba görüntüsü nasıl.. :) dolapta beklettiğimiz krem şantiyi kekin üstüne yayıyoruz.. düzgün bir şekilde yapmaya çalışıyoruz ama bu kısımda ben birazcık zorlandım :) yaydıktan sonra rondodan geçirdiğimiz kek parçalarını pastanın üstünü kapatacak şekilde serpiyoruz..


üstüne rengine zıtlık yaratacak kırmızı renkte bi meyve kullanmak pastanın sunumunu güzelleştirecek.. çilekte olur ama mevsim meyvesi harika nar varken ne gerek var çileğe..


yılbaşı gelmiş, aksesuarlarını kullanmamak olmazdı.. bari peçetesini kullanıyım dedim :) ben tabağa aldığımda yanına nar ve ceviz de koydum ki tat ve görünüm zenginleşsin..

şu anda bile bu görüntü benim iştahımı kabarttı .. deneme amaçlı ben bu pastayı geçen hafta yapmıştım.. ama 31 Aralık'ta keki ikiye ayırıp arasına da krem şanti sürüp çeşitli meyveler ekleyeceğim.. umarım beğenmişsinizdir.. yummyy..