Geçen haftasonu kahvaltı için nereye gidelim diye düşünürken son zamanlarda pek gitmediğimiz "Patile" isimli mekana geldik.. Patile ismini, gözlemeye benzer Elazığ'a has yöresel bir hamur işinden alıyor.. Ürünlerinin katkısız olduğunu söyleyen Patile bu lafının hakkını veriyor.. özellikle haftasonları açıkbüfe kahvaltılardan hoşlanmayan bizim gibi çiftler için bulunmaz bir mekan.. çünkü kahvaltısı ilk olarak gözü doyuruyor.. karnın doyması ise çok kolay :) 
Mekanın dekorasyonundan bahsedecek olursak; çiçek desenli rahat sandalyeler ve beyaz masalar kullanılarak hem başbaşa sessizce kahvaltınızı edeceğiniz hem de kalabalık geldiğinizde ferahça oturacağınız masalar var.. masalar çok içiçe değil ki bu benim için önemlidir.. Sıcak günler için sevimli bir bahçesi var.


 Kahvaltı tabağının bir kısmı yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi.. aşağıda ise kareye sığmayan kahvaltı tabağının geri kalanları.. taze poğaça, börek, simit ve patile.. tabi ki ekmekleri de patileye özel.. kahvaltı tabağında taze sıkılmış portakal suyu ve sınırsız çay ikramı var...




 Kahvaltı tabağına ek olarak bir de gözlemesini denedik.. sunum olarak kesme tahtasında gelmesi hoşuma gitti.. 
Menünün tek tek fotoğraflarını çektimki hem fiyatları görün hem de dizaynın sevimliliğine bakın diye.. bir mekanın menüsü bile benim ilk izlenimlerimi oluşturan bi etki.. 
Ben Patile'nin sadece kahvaltı lezzetini denedim.. ama öğlenleri tabldot ev yemeklerini ve et yemeklerini denemek istiyorum..
Ankara'da yaşayan değişik ve yöresel lezzet arayan herkese tavsiye edebilirim.. Çayyolu'nda da şubesi olan Patile'nin adresleri:
Birlik Mah. 435. cad. No:63 Çankaya
Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. 2846. sokak Dora Park Villaları No:D2 Çayyolu